U trendu

Deonica Preljina-Pakovrace za 45 minuta ubrzava saobracaj

BEOGRAD – Otvaranjem deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraće, u dužini oko 11,5 kilometara, rešen je najveći saobraćajni problem koji je postojao na teritoriji Srbije, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je za TV Pink rekao da će ta deonica ubrzati tranzitni saobraćaj kroz zapadnu Srbiju za 45 minuta.

Ministar je rekao da se tu radovi neće završiti i naglasio da su u planu radovi na auto-putu do Požege i dalje ka Novom Pazaru sa jedne strane i Užicu i Kotromanu sa druge.

„Cela deonica od Preljine do Požege je jako zahtevna, imamo dva tunela koja tek treba da izgradimo, Laz i Munjino brdo koji imaju tri kilometra“, rekao je Momirović i dodao da deo od Preljine do Pakovraće ima 40 odsto mostova i nadvožnjaka i jedan tunel od 300 metara.

Kako je rekao, 1.200 radnika je radilo u tri smene, a od iskusnih inženjera u Putevima Srbije je, kaže, dobio pohvale za dinamiku radova, koja se odvijala i u novembru i decembru.

Momirović je naglasio da se trenutno u Srbiji gradi 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, čime se, ističe, menja perspektiva zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.