U trendu

Gabrijel: Industrija 4.0 je šansa koju treba iskoristiti

KOPAONIK – Učesnicima 27. Kopaonik biznis foruma danas se putem video poruke obratila evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Marija Gabrijel koja je poručila da je industrija 4.0, tema ovogodišnjeg foruma, bitna i da predstavlja šansu koju treba “zgrabiti i iskoristiti”.

Ona je navela da se moraju podržati privreda i sve njene grane u tranziciji i naglasila da je sistematski pristup bitan, kao i da moramo ostati konkurentni i povećati konkurentnost.

Takođe, istakla je da su bitna inovativna rešenja i poručila da je evropska agenda „Horizont 2020“ pravac kojim treba da krenemo.
„Moramo raditi zajedno na građenju vibrantnog, fleksibilnog okruženja”, naglasila je Gabrijel i dodala da fokus treba da bude na inovacijama, novim tehnologijama i donošenju pravih, analitičkih odluka.

Navela je da se raduje daljem razvoju ove agende i poručila da je potrebno kreirati pametne, tranzicione strategije koje će jasno definisati ciljeve koji će se lagano implementirati.

Dodala je da joj je drago što je imala priliku da se obrati učesnicima Kopaonik biznis foruma i u neku ruku doprinese radu tog skupa.

Kopaonik biznis forum okupiće više od 1.300 učesnika, a organizuje ga Savez ekonomista Srbije u saradnji sa kompanijom Mastercard.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.