U trendu

Gugl preuzima tim stručnjaka od HTC za 1,1 milijardi dolara

Kompanije Gugl i HTC saopštile su danas da su sklopile sporazum po kom će američka firma platiti tajvanskoj 1,1 milijardu dolara za preuzimanje dela njenih stručnjaka i sticanje neekskluzivnog prava na korišćenje intelektualne svojine HTC-a.

Većina stručnjaka HTC-a koji prelaze u Gugl već radi sa tom kompanijom na razvoju Pixel pametnih telefona, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

„Ovaj sporazum je sjajan korak u našem dugogodišnjem partnerstvu koje omogućava kompaniji Gugl da pojača svoj hardverski segment poslovanja, a istovremeno obezbeđuje nastavak inovacija unutar našeg odseka HTC pametnih telefona i VIVE sistema virtuelne stvarnosti“, izjavila je Čer Vang, predsednica kompanije HTC.

Rik Osterlog, viši potpredsednik u kompaniji Gugl zadužen za hardver je reako da je HTC odavno partner američke firme i da je „kreirao neke od najlepših, premijum uređaja na tržištu“.

„Uzbuđeni smo i jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu HTC delu ekipe, koji će se pridružiti Gugl timu u radu na sledećim velikim inovacijama i budućim proizvodima potrošačke elektronike“, rekao je on.

Za Gugl, ovaj sporazum znači dodatno osnaživanje i dalji razvoj rastućeg hardverskog segmenta poslovanja, kao i još veću posvećenost razvoju pametnih telefona. Pored toga, ovaj sporazum predstavlja i značajnu investiciju Gugla na Tajvanu, kao ključnom inovacionom i tehnološkom centru, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.