U trendu

Kalmbah: Investicija u SRB najveća u istoriji Hansgrohe-a

BEOGRAD – Predsednik Izvršnog odbora kompanije „Hansgrohe SE“ Hans Jirgen Kalmbah, kompanije koja je odlučila da otvori novi pogon u Valjevu za oko 1.000 ljudi i u koji će uložiti 85 miliona evra, rekao je danas da je to najveća investicija u istoriji te kompanije koja postoji 120 godina.

Nakon potpisivanja investicionog ugovora između Ministarstva privrede i te nemačke kompanije, Kalmbah je zahvalio srpskoj vladi na ukazanom poverenju i na značajnoj podršci u izgradnji novog proizvodnog pogona u Valjevu.

„Ovo je za nas istorijska prekretnica, jer će predsavljati našu najveću investiciju u 120 godina dugoj istoriji postojanja naše kompanije. Zadovoljstvo nam je što ćemo srpskoj kompanij poželeti dobrodošlicu u našu porodicu u budućnosti. Namerno kažem porodicu, jer je to u potpunosti u duhu osnivača naše kompanije Hansa Groea koji je postavio temelje naše kompanije još 1901. godine“, rekao je Kalmbah na konferenciji za medije.

Istakao je da je nekadašnja radnja sa tri zaposlena u gradiću Šiltahu prerasla u kompaniju koja posluje širom sveta i danas zapošljava oko 5.000 ljudi.

Kalmbah je kazao da se proizvodni pogoni komapnije nalaze u Nemačkoj, Francuskoj, SAD i Kina, da se početak izgradnje u Srbiji očekuje 2022. godine, a otvaranje fabrike 2023. godine.

Naveo je da ta nemačka kompanija ostvaruje prihod od prodaje od više od milijardu evra, osnovni proizvodi su tuševi i slavine, a nakon 120 godina poslovanja danas spadaju u vodeće kompanije u oblasti proizvodnje sanitarija u svetu.

U Valjevu planiraju pogon koji će se prostirati na 130.000 kvadratnih metara, u koji će uložiti 85 miliona evra.

„Pored naše postojeće fabriek za proizvodnju slavina u Šiltahu, proizvodni pogon u Valjevu će postati najvažniji centar posebno za evropsko tržište. Plan nam je da izgradimo jedan od najmodernijih pogona u svetu za proizvodnju slavina“, rekao je Kalmbah.

Istakao je da će u fabrici u Valjevu biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

„Tada će iz srpske fabrike u kupatila širom sveta stići visokokvalitetni, inovativni, mešači za tuševe koji će oduševiti korisnike u hotelima u Španiji, na jahtama u Velikoj Britaniji, i u porodičnim kućama ovde u Srbiji i Nemačkoj“, rekao je Kalmbah.

Istakao je da im je zbog velikog rasta koji ostvaruju poslednjih godina, bila potrebna dodatna lokacija za proizvodnju slavina, a da su Valjevo izabrali zbog visokokvalifikovanih stručnjaka, blizina Beograda i njegovih univerziteta, zbog dobre mreže dobavljača, infrastrukture, a noročito zbog izradnje autoputa od Beograda do Valjeva.

„Odavde ćemo moći brzo da snabdevemo naše kupce u Evorpi“, zaključio je Kalmbah.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.