U trendu

Matic: Ministarstvo trgovine primenilo 7 preporuka NALED-a

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je to ministarstvo od prvog izdanja Sive knjige NALED-a primenilo ukupno sedam preporuka i delimično rešilo četiri.

Govoreći na predstavljanju 14. izdanja Sive knjige NALED-a, Matić je rekla da Ministarstvo trgovine ima sa NALED-om odličnu saradnju, jer su zajedno radili na usvajanju različitih propisa, a između ostalog i na novom Zakonu o e-dokumentu, Zakona o e-komunikacijama, Zakona o e-trgovini, Strategiji informacionog društva i informacione bezbednosti.

Matić je najavila da sledi i zajednički rad na Zakonu o širokopojasnoj infrastrukturi.

Istakla je da je delovanje NALED-a od velikog značaja za privredu i poslovni ambijent Srbije, kao i da predstavlja doprinos unapređenju komunikacije između lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i države.

„NALED je postao jedna od vodećih institucija u Srbiji i u regionu koja predstavlja ključnu snagu reformskih uspeha ove vlade“, rekao je Matić.

Matić kaže da danas Siva knjiga predstavlja jedinstveni vodič i jedan od ključnih dokumenta kojim se rukovode državne institucije.

„Poseban napredak je ostvaren u oblasti elektornskog poslovanja kroz digitalizaciju proceduru u brojnim oblastima. Upravo je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, NALED doprineo jednom od najvećih uspeha ovog ministarstva u donošenju Zakona o e-dokumentu, e-identifikaciji i uslugama od poverenja“, zaključila je Matić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.