U trendu

Memić: Budžet za turizam u 2023. nikad veći – 830 mln dinara

NOVI SAD – Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je danas da će naredna 2023. biti godina izgradnje turističke infrastrukture u Srbiji, za koju će biti izdvojeno najviše sredstava do sada – 830 miliona dinara.

On je na otvaranju 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu najavio da će naredni budžet za turističku infrastrukturu biti za 20 odsto veći u odnosu na ovogodišnji.

Pored toga, Memić je naglasio da će 2022. godina biti rekordna po ostvarenom turističkom prometu, jer je u prvih devet meseci realizovano ukupno 9,3 miliona noćenja, što je gotovo na nivou cele 2019. godine, u kojoj je ostvareno 10 miliona noćenja.

Govorečhi o turističkoj ponudi Vojvodine, ministar je istakao da će u prvoj polovini sledeće godine biti završen kapitalni projekat izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću, koji su prethodnih godina zajednički finansirali resorno ministarstvo, Grad Subotica i AP Vojvodina.

„Spa centar sa akva parkom na Paliću biće najveći sadržaj ovog tipa od Beograda do Segedina“, ocenio je on.

Podsetio je i da je u periodu od 2015. godine do 2022. godine širom Vojvodine u razvoj turističke infrastrukture resorno ministarstvo uložilo milijardu dinara.

„Pored obogaćivanja turističke ponude, u narednom periodu intenzivnije ćemo raditi i na iskorišćavanju turističkih potencijala Vojvodine koji se pre svega odnose na lovni turizam, gastronomiju i biciklizam“, dodao je on.

Memić je pozdravio odluku organizatora da ovogodišnji partner sajma bude Crna Gora, pogotovo imajući u vidu potrebu za daljim aktivnostima u cilju zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.