U trendu

Momirovic: Lokacijski uslovi preduslov za ekolosku studiju

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da su lokacijski uslovi za izgradnju postrojenja za preradu jadarita u Jadru izdati jer su preduslov za izradu studije uticaja na životnu sredinu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, posle predstavljanja projekta Čista Srbija u Privrednoj komori Srbije, ministar je naveo da Vlada Srbije bez te studije ne može da donosi odluke niti da građanima predstavi uticaj projekta Jadar na životnu sredinu.

“ Lokacijski uslovi su preduslov za tako nešto i ljudi će vrlo brzo moći da vide šta taj projekat nosi u smislu negativnog uticaja na životnu sredinu. Kao sto možete da vidite, ništa ne guramo pod tepih i ništa se ne krije od građana“, rekao je on.

Dodao je da se sadašnja Vlada Srbije u ovom slučaju suočava sa davno preuzetom obavezom i da će kada studija o uticaju na životnu sredinu bude doneta njeni nalazi biti predstavljeni ljudima i tada će moći da se donese odluka.

A na pitanje ko je ovlastio direktora Puteva Srbije da prenese ovlašćenja na kompaniju Rio Tinto da skuplja dokumentaciju za izradu putne infrastrukture u Jadru, Momirović je odgovorio da je kompanija preuzela finansijsku obavezu da uradi projekat i da ne vidi čime je ovde direktor Puteva Srbije oštetio firmu.

Naveo je i da je znao za prenos ovlašćenja kao i da Vlada Srbije nije donela nikakvu odluku vezanu za projekat Jadar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.