U trendu

Počeo Samit guvernera regiona u Bečićima

BEČIĆI – Samit guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona počeo je danas u Bečićima, a tema ovogodišnjeg skupa je „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni“.

Da li nam treba Međunarodni monetarni fond (MMF), kako do veće stabilnosti bankarskog sistema, na koji način inovacije u plaćanju pomažu u povećanju poverenja potrošača, koje su mere za smanjenje javnog duga… samo su neke od tema o kojima će govoriti guverneri, ministri finansija, direktori poreskih uprava regiona, ali i predstavnici banaka.

Kako je najavljeno, na Samitu će učestvovati guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, viceguverner Hrvatske narodne banke Mišel Faulend, guverner Banke Albanije Gent Sejko, guverner kosovske centralne banke Fehmi Mehmeti, ministar finansija Crne Gore Darko Radunović, Predstavnik MMF za centralnu i istočnu Evropu Nadim Ilhai, predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović. . .

Samit organizuje Savez ekonomista Srbije, uz podršku Ministarstva finansija Crne Gore i Centralne banke Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.