U trendu

Regionalne zvezde na ski openingu Jahorina 1. do 4. decembra

BEOGRAD – Ovogodišnja ski sezona na Jahorini biće otvorena manifestacijom ski opening Jahorina, kada će od 1. do 4. decembra nastupiti Marija Šerifović, Željko Joksimović i Prljavo kazalište, rečeno je danas u Beogradu na konferenciji za novinare predstavnika Olimpijskog centra „Jahorina“.

„Dugo smo čekali da okupimo ovako dobru ekipu“, rekao je predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek.

Naveo je da 60 odsto gostiju na ovu planinu dolaze iz Srbije i da ih na Jahorini ne smatraju strancima, već domaćima.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Levnjajić je istakao da će sa najvećim regionalnim zvezdama na otvaranju dobar provod biti zagarantovan i ukazao da je Jahorina poznata ne samo po dobrom skijanju, nego i po odličnom provodu.

Levnjajić je naglasio da će oni koji tokom predstojeće zimske sezone dođu na Jahorinu, imati priliku da uživaju u mnogim novim stvarima jer je, kako je rekao, dosta investirano u infrastrukturu, a posebno u nove staze.

„Najznačajniji projekat je snou fektoring sistem za proizvodnju veštačkog snega koji može da proizvodi sneg i na plus 15 stepeni i taj sistem u ovom delu Evrope ima samo Jahorina“, rekao je on.

Naveo je da su izgrađena još dva ski-lifta, da je kapacitet skijališta veći od 31.000 skijaša na sat, te da je na sedam kilometara povećana dužina staza za noćno skijanje.

„Imamo i novu atrakciju a to je najduže sankalište u Evropi. Dugačko je 600 metara, a sanke će uzbrdo vući lift“, rekao je Levnjajić.

Istakao je da je u poslednjih pet godina u infrastrukturu i modernizaciju Jahorine investirano više od 150 miliona evra.

Rezultat je velika poseta, pa je lane ovu planinu posetilo više od pola miliona ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.