Danas završnica suđenja Preliću za ubistvo Tatona

U Višem sudu u Beogradu za danas su zakazane završne reči na ponovljenom suđenju navijaču Partizana Đorđu Preliću koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine.

Nakon što tužilaštvo, branioci i Prelić daju svoja završna izlaganja, sud će zakazati izricanje presude.

Prelić je u odsustvu već osuđen na 15 godina zatvora – maksimalnu kaznu za ubistvo.

Sud sada može da potvrdi tu presudu i ostavi je na snazi ili da izrekne potpuno novu odluku, a na nju će svakako Prelić i tužilaštvo mati pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog pravosnažne presude kojom je osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, odobreno ponavljanje suđenja.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa huligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

Suđenje zbog ovog krivičnog dela ponavlja se i Dejanu Puzigaći koji je u ponedeljak negirao krivicu. On je uhapšen u Atini, nakon višegodišnjeg bekstva, a potom izručen Srbiji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike