U trendu

Kućni pritvor Oliveru, korak do slobode

„Mora još da obavi neke formalne procedure u zatvoru i dolazi kući“, izjavila je za Sputnjik Ivanovićeva supruga Milena.

Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću kućni pritvor.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, za Sputnjik je, vidno uzbuđena, izjavila da je ovo korak ka slobodi.

Ivanović je u pauzi dok se čekala presuda mahnuo okupljenima ispred suda sa prozora.

Ispred suda u Kosovskoj Mitrovici, osim supruge i sina Olivera Ivanovića, okupile su se i mnogobrojne novinske ekipe. Ivanovićev advokatski tim je još ranije rekao da očekuje da će mu biti omogućeno da se brani sa slobode jer, kako su istakli, nema razloga za njegov dalji ostanak u pritvoru.

Garancije za njegovo puštanje dala je i Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, čiji je zamenik Dušan Kozarev ispred suda sa porodicom Ivanović.

On je dodao da „sada više nema kazne od devet godina zatvora, pa je to razlog više da mu se omogući odbrana sa slobode“.

Lider Građanske inicijative Oliver Ivanović doveden je jutros nešto pre 10 sati u Osnovni sud u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde bi trebalo da bude doneta odluka o tome da li će biti pušten iz pritvora.

U blizini zgrade suda primetne su jake mere policijskog obezbeđenja.

Ulica koja vodi prema zgradi suda je zatvorena, a zatvorene su i obe kapije suda u Mitrovici, i tu se nalaze pripadnici kosovske policije.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Ivanović biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu se omogući odbrana sa slobode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar