U trendu

Okončana policijska istraga za ubistvo novinara Milana Pantića, poznata imena nalogodavaca

Policijska istraga u slučaju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine okončana je 16 godina posle ubistva, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena su tužiocu, izjavio je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić.

Kako je Matić rekao za sajt Cenzolovka istraga je pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi i da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

„Pantićeva likvidacija ima direktno veze sa njegovim novinarskim radom 1999, 2000, sve do 11. juna 2001. godine. Ubistvo je povezano sa njegovim profesionalnim angažmanom, izborom tema, istraživačkim novinarstvom kojim se bavio u svom rodnom gradu. Na početku rada Komisije po prvi put su prikupljeni i sistematizovani svi tekstovi Milana Pantića i analizirani kako bi se definisali mogući motivi i tragovi“, naveo je Matić.

On je dodao da je policija detaljan izveštaj pre oko 10 dana dostavila nadležnom tužiocu u Jagodini i da se sada očekuje da tužilac u „najskorije vreme donese odgovarajuće odluke i preduzme radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima“, odnosno da eventualno pokrene tužilačku istragu.

Novinar Milan Pantić, u to vreme dopisnik „Večernjih novosti“ ubijen je 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.