U trendu

Počelo suđenje Zlatiću za masakr u Žitištu

Suđenje Siniši Zlatiću (38) iz Žitišta, optuženom za petostruko ubistvo u kafiću tom gradu 2. jula 2016. godine, počelo je danas u Višem sudu u Zrenjaninu.

Zlatić je u letnjoj bašti kafića „Makijato“, iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić s kojom je bi u brakorazvodnoj parnici, Stevu Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovana Popovića iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, a tom prilikom je ranio još 22 osobe.

Mediji prenose da je Zlatić u sudnicu uveden u pratnji više pripadnika sudskog obezbeđenja i policije, kao i da je nosio pancirni prsluk, dok su početak suđenja pratili članovi porodica nastradalih i ranjenih u njegovom letošnjem masakru.

Zlatić je kako pišu mediji, rekao da ostaje pri navodima sa pripremnog rocišta od 8. decembra prošle godine (koje je bilo po zakonu zatvoreno za javnost) i izjavama datim 3. jula u Policijskoj upravi Zrenjanin.

„Teško mi je da rekonstruišem događaj i da pričam kako je bilo, ali ako bude potrebno da još nešto objasnim, spreman sam na to. Što se tiče oštećenih, ne znam kako da izrazim žaljenje i saučešce, to su sve ljudi koje poznajem, ili sa kojima sam bio u dobrim odnosima“, naveo je Zlatić.

Mediji ukazuju da optuženi nijednog trenutka nije rekao da mu je žao što je ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, niti ostale.

Suđenje se nastavlja sutra izvodenjem dokaza i saslušanjem svedoka.

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Zlatića tereti za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Istom optužnicom se Zlatiću pored petostrukog ubistva stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašceno držao vatreno oružje i municiju i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

Zlatić je u pritvoru a brani ga advokat po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar