najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prijava za vozača GSP jer nije stao da pomogne

Komitet za bezbednost saobraćaja podneo je krivičnu prijavu protiv vozača GSP koji prošle godine, kako se sumnja, nije hteo da stane na Ibarskoj magistrali i pomogne u gašenju zapaljenog automobila u kojem su nastradala dva prijatelja.

Policija i Drugo osnovno tužilaštvo su identifikovali vozača, ali se protiv njega ne vodi još nikakva postupak. On tek treba da bude saslušan. Sada se proveravaju sve činjenice i okolnosti tog tragičnog događaja i ispituje vozačeva uloga u njemu, prenose beogradski mediji.

Naime, nakon nesreće je vozač autobusa na liniji 56 svedočio kako je sa dva aparata pokušavao da ugasi buktinju, ali da nije uspeo i da je zvao vatrogasce.

Međutim, drugi svedok je ispričao kako je pošto se on zaustavio da pomogne mladićima, naišao dupli autobus bez putnika i kako vozač nije hteo da se zaustavi iako mu je čovek mahao i lupao u prozor vičući da mladići gore. Zbog toga je Srpski komitet za bezbednost saobraćaja podneo krivičnu prijavu protiv N.N. vozača.

”Redovno se dešava da ljudi neće da stanu kada vide saobraćajnu nesreću”, kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za saobraćaj.

”Jednostavno okrenu glavu i produže. Ne pokušavaju čak ni da pozovu hitnu pomoć ili policiju. Ovo na Ibarskoj je drastičan slučaj, jer je čovek molio da se pomogne i zaustavljao autobus, ali vozač ga je ignorisao. Kako je ispričao svedok, odgurao ga je sa puta i odjurio dalje. U autobusu je imao dva aparata za gašenje požara i možda bi zahvaljujući tome mladići bili spaseni.”

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike