U trendu

Tuga u Kosovskoj Mitrovici: Počelo opelo Ivanoviću

Od kasnih popodnevnih sati u utorak, tokom čitave noći i rano jutros veliki broj građana severne Kosovske Mitrovice, ali i ostatka Kosova i Metohije i centralne Srbije, u mimohodu je prolazio kraj kovčega tragično ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića kako bi mu odali poslednju počast.

Počelo je opelo koje u prostoriji Građanske inicijative SDP služi episkop raško-prizrenski vladika Teodosije uz sasluzenje igumana manastira Banjska i Draganac kao i sveštenstva iz crkava u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.

Pred stranačke prostorije čitavog jutra pristizali su zaposleni u kolektivima, javnim i privatnim, sa severa Kosmeta, sportska udruženja, kolege političari. Sve je više ljudi koji žele da izraze saučeše porodici Ivanović.

Od 11 sati trebalo bi da krene povorka, koja će se kretati glavnom gradskom ulicom u Kosovskoj Mitrovici u znak odavanja počasti Ivanoviću.

Čin sahrane obaviće se u četvrtak u 12.30 sati u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, a za sve one koji žele da idu na sahranu biće organizovan prevoz iz Kosovske Mitrovice. Istog dana, u severnoj Kosovskoj Mitrovici biće dan žalosti, prenose Novosti.

U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici rano jutros liturgiju za pokoj duše Olivera Ivanovića služio je episkop raško–prizrenski vladika Teodosije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.