U trendu

Brnabić: Dijalog Beograda i Prištine po svemu sudeći na predsedničkom nivou

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Podgorici da će dijalog Beograda i Prištine po svemu sudeći biti podignut na predsednički nivo.

„Dijalog Beograda i Prištine po svemu sudeći je podignut na predsednički nivo, tako da će predsednik da ga vodi, a vlada će pružiti pomoć i podršku, te implementirati sve što može“, rekla je Brnabić za TV Prva u Podgorici gde se na marginama samita Američko-jadranske povelje sastala i sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom.

Ona je rekla da je Srbija ispunila veći deo Briselskog sporazuma i da je sada na Prištini da ispuni što je potpisano.

Prema njenim rečima, pre svega Priština treba da implementira Zajednicu srpskih opština i Srbija je oko toga saglasna sa SAD i drugim silama.

Kazala je da u Podgorici nije planiran sastanak sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji učestvuje na samitu, sa kojim se samo pozdravila u prolazu.

Brnabić je novinarima prenela i da je Pens izrazio zadovoljstvo zbog posvećenosti srpske vlade nastavku saradnje sa SAD.

„Potpredsednik Pens je izrazio zadovoljstvo sastankom sa predsednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem i generalnom posvećenošću Vlade Srbije da idemo u dalju saradnju i implentaciju dogovora oko bolje saradnje i ekonomske i poslovne i vojno-bezbednosne ali svakako, uvek, uz poštovanje potpune vojne neutralnosti Srbije“, rekla je premijerka.

Ona je ocenila da je njoj „donekle bilo lakše od drugih kolega sa Zapadnog Balkana“ zato što je nedavnim sastankom Vučića i Pensa „dijalog državnog vrha Srbije i SAD već počeo i ide jako dobro“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.