U trendu

Burno u Skupštini Srbije, Gojković udaljila iz sale i poslanicu Dveri

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas tri opomene poslanici Dveri Mariji Janjušević i zabranila joj da učestvuje u radu sednice, pošto je nastavila da stoji u sali ispred Maja Gojković i drži Poslovnik i isključuje mikrofon, te joj je izrečena mera udaljenja.

Janjušević javila se za reč o povredi Poslovnika i ukazala Maji Gojković da ne poštuje Poslovnik, uz ocenu da Gojković nije u stanju da predsedava Skupštinom i vodi sednicu.

Janjušević je posle izricanja opomena nastavila da stoji u sali ispred Maje Gojković sa Poslovnikom i mobilnim telefonom kojim je snimala sednicu.

Maja Gojković joj je rekla da „se džabe trudi i da je neće izbaciti iz sale“ i da je „mlada i nema iskustva“.

Janjušević je u nekoliko navrata isključila mikrofon Maji Gojković i zahtevala od nje da „poštuje Poslovnik“.

Gojković je rekla da može „pozvati doktora“ za Mariju Janjušević, „ako joj nije dobro“ i više puta je zamolila da joj ne prilazi. Istakla je da joj je „oprostila“ kada je unela kamen u Skupštinu.

Poslanici su nastavili da govore o zakonima, a Marija Janjušević je i dalje stojala.

Djordje Vukadinović iz poslaničkog kluba Nova Srbija-Pokret za spas Srbije je pozvao Maju Gojković da prekine sednicu i sazove Kolegijum.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Zvonimir Djokić je rekao da to što rade poslanici Dveri, „vodi u anarhiju“ i da „to nije demokratija“.

Poslanik Dveri Ivan Kostić rekao je Maji Gojković da je najbolje da raspusti parlament, da se u Skupštini „pravi cirkus“ i da se „cela zemlja smeje“.

Rekao je i da Maji Gojković tokom sednice „prilaze kojekakvi ljudi“ i savetuju je, na šta mu je ona odgovorila da „nisu to kojekavi ljudi, već poslanici“ i izrekla mu opomenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.