U trendu

Ćuprija dobila novo opštinsko rukovodstvo

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine (SO) Ćuprija za predsednika opštine izabran je Jovica Antić, diplomirani pravnik i dosadašnji opštinski pravobranilac, dok je dosadašnji predsednik opštine Ninoslav Erić izabran za predsednika skupštine.

U ćuprijskoj skupštini od 37 odbornika, Srpska napredna stranka ima 30 odbornika, SPS-JS pet i PUPS dva.

Novi predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić rekao je da će isti tim, u malo izmenjenom sastavu, i dalje voditi opštinu i da se zato očekuje kontinuitet u radu.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija, koji je i narodni poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije, Ninoslav Erić kazao je da je opštinsko rukovodstvo u prethodnom periodu započelo nekoliko velikih projekata koje treba završiti.

„Imali smo pregovore sa velikim investitorom i uskoro ćemo ih privesti kraju. Reč je o nemačkoj firmi SMT automotiv koja će u Industrijskoj zoni u Dobričevu graditi fabriku na 28 hektara i uposliti 445 radnika. To je početak razvoja naše industrijske zone jer ćemo uz podršku Vlade Srbije završiti kompletnu infrastrukturu kako bi stvorili uslove, da na 500 hektara napravimo centar za razvoj ne samo Ćuprije već celog Pomoravlja“, rekao je Erić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno najavio početak rekonstrukcije bolnice u Ćupriji koja će dobiti novi internistički blok, ali i novi magnet i skener.

„To će omogućiti da naša bolnica ostane centar zdravstva ovog dela Srbije i da građanima Pomoravlja omogući vrhunsku zdravstenu zaštitu“, naglasio je Erić.

On je podsetio i na druge velike projekte kao što je izgradnja atletskog stadiona, koji je završen, a sledi izgradnja atletske dvorane i zatvorenog bazena.

Zatim je u planu potpuna zamena gradske vodovodne mreže, ali i izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama.

Za zamenika predsednika SO Ćuprije izabran je Ilija Paunović koji je dosad obavljao funkciju zamenika predsednika opštine.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Vladimir Vasiljević koji je u prethodne četiri godine obavljao funkciju opštinskog većnika.

Na konstitutivnoj sednici su izabrani i članovi Opštinskog veća, kao i sekretar opštine. Svi funkcioneri su izabrani tajnim glasanjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.