U trendu

Djurić osudio napad na Kosovu, pozvao nadležne i medjunarodnu zajednicu da reaguju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić osudio je današnji napad na srpskog mladića u selu Prilužje kod Vučitrna i pozvao nadlešne organe i medjunarodnu zajednicu da u najhitnijem roku pronadju počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Djurić je ocenio da ranije ranjavanje Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnje ranjavanja srpskog mladića u Prilužju, pokazuje da je „u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini“.

On je dodao da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da „ekstremisti ugroze godinama gradjen mir“.

„Privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi“, naveo je Djurić.

On je dodao da je napad koji se danas desio „potvrda neuspeha dela medjunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda“.

Mladić N.D. (23), izboden je jutros nožem u Prilužju, srpskom selu u opštini Vučitrn, javila je Radio-televizija Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.