U trendu

Djurić: Srbija predmet ciničnog plana u cilju novog pogroma

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je večeras da je Srbija prethodnih nekoliko dana bila predmet ciničnog plana i intrige koji je imao za cilj da stvori političke preduslove za nešto što bi bio novi pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„A izgovor za to je trebalo da posluži jedno komunalno pitanje u Kosovskoj Mitrovici, potporni zid koji je dogovoreno da bude pomeren dva metra unazad“, rekao je Djurić za Radio televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, da nije došlo do dogadjaja u Raški i da premijer nije otišao i stao iza Srba sa KiM i rekao da država neće tolerisati nasilje, politička situacija na Kosovu i Metohiji danas bi bila bez ikakve kontrole.

„Aleksandar Vučić je upalio svetlo u Raški i obelodanio kakav plan se sprema. Posledica svega ovoga je da smo mi izgubili poverenje u namere Prištine, ali i u posrednike u ovim razgovorima“, kazao je Djurić.

On je dodao da je zvanični Beograd rešenje za potporni zid u blizini mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici od početka hteo i predlagao.

„Nama je u interesu da ne može iz južnog albanskog dela Mitrovice da se ulazi pravo u centar severne Kosovske Mitrovice i to je ono što su i gradjani tražili i ono što smo mi želeli“, rekao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.