najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stefanović: Skandalozna izjava lidera HDZ

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija neće nikada ćutati na fašističke pojave u hrvatskoj i ustaške zločine u Drugom svetskom ratu.

On je kao skandaloznu ocenio izjavu novog predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića da Hrvatska, koja je članica EU i NATO, neće dozvoliti da je podučava Srbija koja je tek kandidat za članstvo.

“Predsedniku HDZ-a želim da poručim samo jedno  –  da svojoj mami i tati kaže da ćute, a Srbi neće nikada ćutati na fašističke i ustaške zločine” rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Stefanović je zapitao i ko ima pravo da ćuti i da ne pominje stotine hiljada žrtava koji su ubijeni od strane ustaško-nacističke Hrvatske koja je u Drugom svetskom ratu sprovodila takvu politike i imala i logore za decu.

“Na takvu vrstu ponašanja Srbija o zločinima nad Srbima i srpskim narodom nikada neće ćutati”, rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Plenković je ranije u Zagrebu rekao da je Srbija tek na početku pristupnih pregovora s EU i da ne može da podučava Hrvatsku, članicu EU, koja je već ispunila visoke evropske kriterijume i standarde, prenela je Hina.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike