Tadić podneo tužbu protiv Dačića

Predsednik Socijaldemokatske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je podneo tužbu protiv lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića zbog optužbi koje je izneo na njegov račun prilikom objavljivanja tajnih snimaka Dačića i Rodoljuba Radulovića, optuženog za šverc kokaina.

„Zato što želim da pitanja optužbi koja imaju krivičnu dimenziju izadju iz političkog i tabloidnog polja i da se presele tamo gde im je mesto, a to je sud. Ako neko nekog optužuje za krivično delo, zloupotrebu službi bezbednosti u politici, onda idemo na sud da vidimo da li je to tako ili nije. A ne da se nalazimo u polju tabloidizirane politike u kojoj nikada ne možete da čujete argument. I videću šta će tamo gospodin Dačić da kaže“, izjavio je Tadić u intervjuu agenciji Beta.

On je kazao da je pravni tim pripremio tužbu i da su podnete i tužbe i protiv nekih medija.

„Nije Dačić jedini koga sam preveo u sudnicu, nego sam na žalost morao i neke medije, koji su objavljivali laži i optuživali me za teška krivična dela. Hajde da sad to prebacimo u sud kada je debata, u stvari, sudskog karaktera“, naveo je bivši predsednik Srbije.

Dačić je početkom septembra, nakon objavljivanja snimaka, rekao da je Tadić organizator kampanje koja se vodi protiv njega i da se snimcima od pre sedam godina služi za ucenu.

„Sada je jasno da smo u državi imali parapolicijske snage koje su radile za jednu ličnost u državi, a ne za državu, jer sam i ja bio deo države“, kazao je tada Dačić i dodao da smatra da su snimci sve vreme služili za ucenjivanje, kao i sada što služe za izazivanje političkih potresa. 

U vreme drugog Tadićevog mandata na funkciji predsednika Srbije, 2008-2012, Demokratska stranka, čiji je on takođe bio predsednik, i SPS su bili zajedno u vladi, u kojoj je Dačić bio potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.