U trendu

Hrvatski ministar podneo ostavku, Plenković: „Ne prihvatam“

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne prihvata ostavku koju je ranije danas podneo potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, a zbog kritike predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska ranije mogla da pripomogne u savladavnju vatrene stihije.

Plenković je po povratku u Zagreb održao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je na ovu opasku predsednice odgovorio da je ministar odbrane i potpredsednik vlade Krstičević delovao preventivno i angažovao prpadnike vojske kako bi bili spremni da pomognu, kad zatreba.

Tokom jučerašnjeg popodneva doneta je usmena odluka o angažmanu hrvatske vojske, koji je usledio u okviru svih zakonski predviđenih procedura.

Istovremeno, angažovani su i piloti kanadera i er traktora.

Objasnio je da je reč sam o jednom od 14 požara u splitskoj županiji, koji je, kako je ocenio, medijski interesantan jer je retkost da požar dođe do grada, u ovom slučaju Splita.

„Reč je o velikom pžaru, materijalna šteta je velika i puni smo empatije sa onima čije su kuće ugrožene, većina je nenaseljenih, izgorelo je puno šume, maslinjaka“, rekao je Plenković i dodao da ono što je u ovoj situaciji najvažnije nijedan objekat od strateškog značaja nije bio ugrožen, jer su ih vatrogasci sprečili.

„Ja im na tome čestitam“, rekao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.