U trendu

Incko: Ja pristrasan i protiv Srba? Čisti ruski nonsens

SARAJEVO – Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da Rusija ima „osećaj da je pristrasan i da je protiv Srba u Bosni, što je čisti nonsens“.

On je u intervjuu sarajevskom „Dnevnom avazu“, koji je dao nakon što je pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) podneo 18. redovni polugodišnji izveštaj o situaciji u Bosni i Hercegovini, govorio i o ruskom uticaju u BiH.

Na konstataciju novinara da ga je Kina, koja je ovog meseca predsedavajuća SBUN, posebno pozdravila i pitanje“ zašto je onda Moskva toliko protiv nastavka njegovog angažmana u BiH“, Incko je odgovorio da bi „to trebalo pitati Ruse, a ne njega“.

„Njihov je osećaj da sam ja pristrasan i da sam protiv Srba u Bosni, što je čisti nonsens. Ja sam samo protiv svih onih koji krše Dejton. To znači i protiv onih koji osporavaju da se u Srebrenici dogodio genocid“, rekao je Incko.

On je dodao da je „upravo u Savetu bezbednosti rekao da su oni koji osporavaju presude Haškog tribunala, koji je osnovao ovaj organ UN, u suštini protiv Saveta bezbednosti“.

„Videli ste, mnogo je država izrazilo zabrinutost zbog povlačenja Izveštaja o Srebrenici u Republici Srpskoj (RS). Iskoristio sam priliku i u UN istakao da Srbija, za razliku od RS, svoj izveštaj o Srebrenici nije povukla. Očigledno da sada u vezi sa tim imamo razmimoilaženje između Banjaluke i Beograda“, ocenio je Incko.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lola

    Micko pobrkao si loncice.Genocid je u Jasenovcu a ne Srebrenici.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike