najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Kovač: Srbiju „tužakanja“ neće odvesti nikuda

Hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač izjavio je danas da je pismo predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera Srbiji pokazalo da je Hrvatska bila u pravu kada je rekla da Srbiju „tužakanja neće dovesti nikuda“, prenela je Hina.

Kovač je u Potsdamu, na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, rekao da će Hrvatska i dalje podržati težnje Srbije da postane član Evropske unije, ali da Srbija isto tako mora obaviti svoj deo posla.

„Treba se uhvatiti posla, treba izvršavati svoje obaveze i treba se držati načela i principa dobrosusedske suradnje. Ako se želi napredovati prema EU, što mi kao članica EU i kao sused Srbije i želimo, treba svoje obaveze izvršavati i na taj način će Srbija moći napraviti pomak prema EU, a ne pismima i nekakvim diplomatskim akcijama, koje su zaista osuđene na neuspeh. Uhvatiti se posla i to je ono što je, kako mi se čini, i poruka Junkerovog pisma (premijeru Aleksandru) Vučiću“, rekao je Kovač novinarima u Potsdamu.

Kako prenosi Hina, on nije rekao hoće li se tokom današnjeg neformalnog sastanka sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji prisustvuje zasedanju.

Na sastanku u Potsdamu, koji je sazvao šef nemačke diplomatije i predsedavajući OEŠ-u Frank-Valter Štajnmajer, razgovaraće se o bezbednosnim temama, posebno u vezi sa izbegličkom krizom, te o opasnosti od terorizma i tome kako da zemlje članice ove organizacije pronađu bolje odgovore na aktuelna pitanja i pospeše međusobnu saradnju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike