U trendu

Mediji: Napadnuti gradjani islamske veroispovijesti u Pljevljima

Pristalice opozicionih stranaka koje imaju većinu za formiranje vlasti demolirali su tokom slavlja u Pljevljima više objekata čiji su vlasnici gradjani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, pišu danas podgorički mediji.

Reč je o bivšem članu Bošnjačke stranke E.P. i njegovom ocu, koji su napadnuti dok su sedeli u jednom kafiću u Pljevljima.

„Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podseća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugradjane koji dele našu sudbinu“, kazao je za Pobjedu E.P.

On je ispričao da je sa ocem sedeo u jednom lokalu kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na njih.

„Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovde. Nakon toga pružena je medicinska pomoć, gde su ustanovljene lakše telesne povrede. Sinoć nismo oka sklopili, u ulici gde je stanovništvo islamske veroispovesti slušali smo celu noć povike ‘Selite se odavde’, ‘Turci'“, ispričao je E.P.

On je dodao da je ovo četvrti napad na njega, te da je prethodno imao napade od učesnika litija u tom gradu. O ovom dogadjaju obavešteni su policija i tužilaštvo u Pljevljima.

U Podgorici i Pljevljima juče je došlo do incidenta izmedju predstavnika vlasti i opozicije tokom slavlja izborne pobede.

Lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je gradjane koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.

„Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile dogadjaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo gradjane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje“, navedeno je Fejsbuk stranici Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.