U trendu

Promene u Upravi Agrokor koncerna

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. odlučio je danas da novi predsednik tog sistema bude Tomislav Čizmić, dugogodišnji direktor Mercatora u Hrvatskoj.

Čizmić će na toj poziciji zameniti Tonija Balažiča, koji je na toj poziciji bio od 2012. godine, a koji je će karijeru nastaviti izvan Agrokora.

Čizmić je, kako je saopšteno iz Agrokora d.d., poslednjih nekoliko godina zajedno sa inostranim, međunarodnim konsultantima vodio 100 različitih timova koji su uključivali više od 1000 ljudi, i integraciju i realizaciju sinergija na području maloprodaje.

Istovremeno, odlučeno je da Igor Mamuza ostaje na poziciji člana Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d.

Nadzorni odbor Konzuma d.d. u Hrvatskoj takođe je odlučio o promeni Uprave, pa će sadašnjeg predsednika Slavka Ledića i Domagoja Jelenca, člana Uprave, zameniti Teo Vujčić, dosadašnji predsednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu.

Poziciju predsednika Uprave Dijamanta preuzeće Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga, navodi se u saopštenju.

Ove upravljačke promene u ključnim kompanijama u Agrokorovoj maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj dalje jačanje Agrokora u Hrvatskoj i regionu, a sve u sklopu novog poslovnog modela i daljeg plana restrukturiranja Agrokor koncerna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.