U trendu

Spahiu: Priče o ujedinjenju Kosova i Albanije su glupost

Analitičar sa Kosova Nedžmedin Spahiu izjavio je danas da su glupost pretnje koje albanski premijer i kosovski predsednik, Edi Rame i Hašim Tači, upućuju EU rečima će se Kosovo i Albanija ujediniti.

Spahiu je ocenio da eventualno ujedinjenje Kosova i Abanije ne može ugroziti ni Makedoniju ni Crnu Goru, a kamo li Srbiju, da su izjave dvojice zvaničnika smešne i žalosne i da pretnje dvojice državnika EU ujedinjenjem mogu samo da nanesu štetu građanima Kosova i Albanije.

„Ako bi došlo do ujedinjenja, što je daleko od stvarnosti, jedine zemlje koje bi bile ugrožene tim postupkom bile bi Kosovo i Albanija, koje imaju bezbroj unutrašnjih problema koje ne mogu da reše“, istakao je Spahiu.

On je za Radio Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici rekao da to što se javnost u Beogradu zabavlja glupostima Edija Rame i Hašima Tačija pokazuje kakva je situacija na političkoj sceni u Srbiji.

„To je slična situacija kao kada bi slab učenik pokazivao prstom u goreg od njega. Možda bi u Beogradu trebalo da se ugledaju na zvaničnu Podgoricu koja ovim glupostima ne daje preveliku pažnju“, zaključio je Spahiu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike