U trendu

U Zadru u 2 sata palo više kiše nego u 2 meseca

Obilna kiša u Zadru poplavila je jutros kuće i podrume, a zadarski Županijski centar 112 zatrpan je pozivima građana, prenosi Hina.

Navodi se da je iz Meteorološke stanice Zadar javljeno da je od 8 do 10 sati ujutru u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina od 98 litara.

Zbog jakog nevremena pojedine škole otkazale nastavu, a delovi Zadra su bez struje. Poplavljeni su putevi i ne rade svi semafori na zadarskim saobraćajnicama.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni delovi zadarske bolnice, prokišnjava sportska dvorana „Krešimira Chosić“ i pojedini poslovni prostori.

Navodi se da vatrogasci i radnici vodovoda imaju pune ruke posla. Mobilne mreže imaju povremene prekide u radu baznih stanica.

Nevreme je juče zahvatilo Istru, a danas se proširilo na zadarsko područje. Uzrok tolikim padavinama je veliki oblak koji se „zalepio“ za Velebit, a pošto nema vetra, oblak je statičan, pun je vlage i iz njega pada kiša.

„Trenutno je taj oblak kao mala nuklearna elektrana“, rekao je za Hinu šef Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović i dodao je da će takvo vreme na zadarskom području potrajati do kasnog popodneva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike