U trendu

Zaev optimista da će otvorena pitanja sa Bugarskom biti rešena do juna

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da ostaje optimist i da je uveren da će se do juna pronaći rešenje sa Bugarskom, koja je uložila veto na početak pristupnih pregovora Skoplja sa EU.

Zaev je to rekao u intervjuu za luksemburški medij „Luksemburger vort“, čije je delove prenela pres služba vlade u Skoplju.

„Ja ipak ostajem optimista i uveren sam da ćemo sa Bugarskom naći rešenje do juna ove godine. Odlučno očekujemo i da će Brisel podstaći rešenje ovog pitanja i da će dokazati da neće dozvoliti istorijska pitanja da budu prepreka za proširenje EU i budućnost naše zemlje“, rekao je Zaev.

Premijer Severne Makedonije je istakao da je njegov zemlja primer kako se ispunjavaju kriterijumi za početak pregovora sa EU, dodajući da je bugarski veto kod svih u Severnoj Makdoniji izavao neprijatno osećanje.

„Kada je reč o ispunjavanju kriterijuma za početak pregovora mi smo primer da smo ih ispunili. Fakt je da je to što se desilo izazvalo kod svih nas u Severoj Makedoniji neprijatno osećanje“, rekao je Zaev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.