U trendu

Zagreb: Bačen suzavac tokom žurke, dvoje povređeno

Dve osobe lakše su povređene kada je nepoznati napadač bacio suzavac u zagrebačkom klubu „Super Super“, gde se održavala žurka pripadnika LGBT populacije.

Tim povodom, oglasilo se i udruženje Zagreb Prajd koje je najoštrije osudilo napad suzavcem na LGBTIQ žurku ocenivši da je u pitanju čin nasilja iz mržnje.

Kako se navodi u saopštenju, Zagreb Prajd zahteva od policije da sprovede brzu i efikasnu istragu, kao i da otkrije i privede pravdi odgovorne za taj, kako kažu, „gnusan fizički napad“ i poduzme sve adekvatne mere kojim će osigurati mir, sigurnost i ljudska prava LGBTIQ osoba u Zagrebu i ostatku Hrvatske.

Zagreb Prajd pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ministra unutrašnjih poslova Vlaha Orepića i Vladu Hrvatske da „odlučno, glasno i jasno“ osude taj čin nasilja iz mržnje i pokažu kako mržnja i nasilje nisu vrednosti hrvatskog društva.

Kako je za hrvatski Jutarnji list potvrđeno u Policijskoj upravi u tom gradu, nepoznati napadač je noćas „aktivirao sredstvo s nadražujućom materijom“.

U klubu je u tom trenutku na LGBTQ žurci bilo više stotina osoba, a prilikom izlaska dve osobe lakše su povređene.

Policija traga za napadačem.

Jutarnji list navodi da su ljudi u panici bežali i kroz prozore kluba, kao i da je intervenisala Hitna pomoć.

Iako je počinilac napada nepoznat, pojedini svedoci tvrde da su videli muškarca u 20-im godinama koji je, kako kažu, „tupog pogleda promatrao podijum“ neposredno pre nego što je bačen suzavac.

Nije, međutim, potvrđeno da li je to opis napadača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.