U trendu

Brnabić čestitala 159. godišnjicu Trećoj beogradskoj

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić uputila je čestitku direktoru, profesorima i svim učenicima Treće beogradske gimnazije, povodom obeležavanja Dana škole i 159 godina od osnivanja.

„Najsrdačnije čestitam ovaj veliki jubilej i važan datum u istoriji vaše škole“, navela je Brnabcih dodajući da je Treća beogradska gimnazija primer škole koja je svoj ugled gradila decenijama, zajedničkim radom i zalaganjem svih profesora i učenika.

„Danas je prepoznata kao škola koja svojim đacima pruža odličnu osnovu za nastavak školovanja i dalje profesionalno usavršavanje, što su upravo najveće i najvrednije investicije za budućnost“, istakla je Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je izrazila nadu da će rukovodstvo i svi profesori Treće beogradske gimnazije, u godinama pred nama biti partneri vlade u nastavku reformi obrazovnog sistema.

„Zajednička odgovornost i cilj svih nas je da podstaknemo mlade da budu hrabri, da se ne plaše da idu u susret promenama, da ih naučimo kako da misle a ne šta da misle.

Obrazovanje je jedan od temelja održivog razvoja društva, a škole kao što je Treća beogradska gimnazija, već decenijama to potvrđuju i dokazuju, obrazovanjem i negovanjem mladih talenata“,poručila je premijerka.

(Tanjug)

Napišite komentar