U trendu

Delegacija Sočija u Beograd, razgovori o jačanju saradnje

BEOGRAD – Delegacijom Sočija u poseti je Beogradu, a u razgovoru s gradonačelnikom ruskog grada Anatolijem Pahomovim pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je značaj saradnje Srbije i Ruske Federacije i potrebu da se ona stalno proširuje, kao i da gradovi uspostavljaju blisku saradnju u mnogim oblastima.

„Beograd već ima izrazito snažnu saradnju sa Moskvom i Sankt Peterburgom, a širimo je i na druge gradove u Rusiji. Inicijativa Sočija i njihova poseta, praćena velikim brojem njihovih turoperatera, uliva nadu da će se ta saradnja obostrano širiti i da ćemo na polju turizma imati još bolje rezultate“, rekao je Mladenović.

Danas su, dodao je, razgovarali o tome da se u što skorijem roku organizuju međusobni dani, kako bi jedni drugima što bolje predstavili naše gradove.

„Postoji veliki prostor za kulturnu, sportsku i privrednu saradnju, a turizam je način da tu saradnju učinimo što atraktivnijom. Soči je grad koji se najbrže razvija u Ruskoj Federaciji i koji, nakon organizovanja Zimskih olimpijskih igara, svake godine obiđe šest miliona turista. Takva iskustva za nas su dragocena i nastojaćemo da u narednom periodu međusobnu saradnju podignemo na što viši nivo“, kazao je Mladenović.

Gosti i domaćini razmenili su i prigodne poklone, a delegacija Sočija tokom dana će obići kulturno-istorijske znamenitosti glavnog grada Srbije.
Susretu s delegacijom Sočija u Starom dvoru prisustvovali su član Gradskog veća Dragomir Petronijević, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i domaćin delegacije u Srbiji Dragomir Karić, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.