U trendu

Drama u avionu Er Srbije, prinudno sleteo u Larnaku zbog dima u kabini

Avion Er Srbije na letu Beograd-Hurgadu prinudno je sleteo na Kipar zbog dima u kabini, saznaje Prva televizija.

Kompanija Er Srbija saopštila je da je čarter-let JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu preusmeren u Pafos na Kipru, zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti.

„Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre. Posledično, povratni let JU7211 iz Hurgade do Beograda kasniće sedam i po sati, a gosti su obavešteni o kašnjenju“, dodaje se u saopštenju..

Kompanija navodi i da „čini sve da svede potencijalne neprijatnosti po goste na najmanju moguću meru“ i naglašava da su „bezbednost gostiju i članova posade najvažniji prioritet za Er Srbiju“.

Avion na letu JU7210 je na kiparskom aerodromu čekao veliki broj vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije.

Putnici su izašli iz aviona i trenutno se nalaze na aerodromu i čekaju dalje informacije.

Prema rečima putnika, kroz prozore se nije videlo ništa od dima. Mediji navode da se najverovatnije zapalio deo za prtljag u avionu.

Prema prvim informacijama, avion Er Srbije prinudno je sleteo u Larnaku, međutim, kiparski mediji i sajt za praćenje letova „Flajtradar“ navode da je reč o Pafosu.

Kiparski mediji navode da su putnici i posada evakuisani iz aviona na letu Beograd-Hurgada koji je u utorak uveče zatražio da sleti na aerodrom u Pafosu zbog vanrednog stanja.

Evakuisano je 143 putnika i šest članova posade, dodaje se.

Ranije je policija rekla da je avion iz Beograda zatražio dozvolu za sletanje zbog protivpožarnog alarma koji se aktivirao u avionu, navode kiparski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.