U trendu

Guberinić: Jaguari uskoro na ulicama Beograda

BEOGRAD – Direktor CarGo Tećnologies Vuk Guberinić najavio je da u saradnji s partnerima iz British Motorsa uskoro na ulice Beograda dolazi značajan broj najnovijih automobila „jaguar“, što je znak da je Velika Britanija prepoznala beogradsku kompaniju kao pouzdanog partnera.

„Rangiranje na listi Forbs deset najinovativnijih kompanija bilo je posebno važno. Nakon toga je i Britanija prepoznala CarGo, jer nam je direktno iz fabrike odobrena kupovina značajnog broja ‘jaguara’. ‘Jaguari’ će uskoro krstariti beogradskim ulicama“, rekao je Guberinić na testiranju prvog potpuno električnog ‘jaguara’ proglašenim za „auto godine 2019“.

Kako je danas saopšteno iz kompanije CarGo, on je u jutarnjem programu TV Prva postavio pitanje „da li je normalno da neko želi da ugasi inovativnu firmu“, i za to optužio ministarku saobraćaja Zorana Mihajlović, jer joj, kako je rekao, „smeta konkurenciija i niske cene“.

„Ministarka Mihajlović je to rekla i dodala da ‘lupa’ da taksi košta sto dinara. Nedoupustivo je da ministar u Vladi ‘lupa’, već mora da zna. Do ove situacije na beogradskim ulicama dovelo je upravo ‘lupetanje'“, rekao je Guberinić.

On je istakao da, „za razliku od taksi kartela, CarGo ne želi nikoga da ugasi, već da pomogne i da je zato predloženo novo udruženje poštenih taksista“.

„Ne želimo ‘CarGo taksi’, već da napravimo sistem i pokažemo taksi kartelu da može da se radi na savremen način. Dok je predstavnik taksi kartela Bjelić govorio juče o ‘pokojnicima’, mi govorimo o paketu mera i garancijama od 150.000 mesečno, novim kolima i poreskom rešenju“, kaže Guberinić.

„Naša garancija je iskustvo i ozbiljne analize koje smo uradili. Kada bi taksisti radili koristeći naš način rada, moderno plaćanje i čiste knjige, ostvarili bi garantovani profit. Ako ni neko sa tim ne uspe, mi ćemo nadoknaditi razliku“, dodao je direktor CarGoa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.