U trendu

MUP: Neistiniti navodi u više medijima o skupu u BG

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da su netačni navodi koji su se pojavili u više medija, između ostalog i kako policija nije preduzela odgovarajuće mere u pojedinim situacijama na današnjem skupu u centru Beograda i da je čak napadala jednu novinarku.

„Reč je o tendencioznim, zlonamernim i neistinitim tvrdnjama“, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je za danas u Beogradu jedino bio, u skladu sa zakonom, prijavljen skup ispred Doma Narodne skupštine u organizaciji Srpske napredne stranke, dok ostala okupljanja, koja su najavljena na društvenim mrežama, nisu prijavljena policiji, što predstavlja jasno kršenje Zakona o javnom okupljanju.

„U skladu sa prijavom Srpske napredne stranke, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je odgovarajuće mere na obezbeđenju skupa, kao i na nesmetanom kretanju građana u tom delu grada“, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o evidentiranim incidentima, Policijskoj stanici Stari grad javilo se više građana koji su prijavili da su od strane učesnika kontramitinga, nedaleko od Doma Narodne skupštine, sprečeni da dođu na skup u organizaciji Srpske napredne stranke.

Kako su naveli, njima je onemogućeno slobodno kretanje od strane pojedinih građana koji su ih, uz pretnje i vređanja, u jednom trenutku sprečili da idu ka zgradi parlamenta. Takođe, u Urgentni centar javio se još jedan građanin koji tvrdi da je napadnut ispred Narodne skupštine od strane obezbeđenja skupa, navodi se u saopštenju.

MUP navodi i da će Policija će ispitati svaki od prijavljenih slučajeva i o svemu obavestiti nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti da li postoji osnov za podnošenje određenih prijava.

„Takođe, važno je naglasiti da policiji nije prijavljen napad na novinarku lista „Danas“, niti su je pripadnici MUP-a u civilu, kako tvrde pojedini mediji, napali. Nisu prijavljeni ni drugi napadi na novinare, o kojima su mediji pisali“, ističe se u saopštenju MUP-a.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike