U trendu

Naslovne strane za utorak, 06. avgust 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka najviše pišu kako je Hrvatska obeležila 24. godišnjicu zauzimanja Knina u operaciji „Oluja“, o sastanku dela srpske opozicije na temu izbornih uslova i o dodeli sredstava tabloidima na lokalnim medijskim konkursima.

ALO  –  Intervju srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za taj list „Bosnu i Hercegovinu podeliti na tri države“.

BLIC  –  „Bolton do kraja leta u Srbiji“, list piše da će savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost uskoro posetiti Srbiju najavljujući značajnije učešće SAD u dijalogu Beograda i Prištine. U tekstu „Stiže vreli talas“ o najavama meteorologa da će temperatura u Srbiji narednih dana dostići 37 stepeni.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „U Kninu pretili novom Olujom“ o izjavama hrvatskih zvaničnika na obeležavanju 24. godišnjice progona Srba iz Knina. O novim dokazima da je Ramuš Haradinaj odgovoran za brojne zločine nad Srbima na Kosovu u tekstu „Mudžahedini Srbe žive spaljivali“.

DANAS  –  „Srpska opozicija sa Kosova sumnja da ih Beograd prisluškuje“, o ćutanju nadležnih na optužbe da nezakonito nadziru komunikacije predstavnika srpske opozicije u pokrajini. O raspodeli sredstava na lokalnim medijskim konkursima u tekstu „Informeru 6,2 miliona za promociju turizma“.

INFORMER  –  „Pedofili prodaju slike naše dece za 35 dinara“ o tome da pedofili skidaju fotografije dece sa društvenih mreža i prodaju inostranim sajtovima za 30 centi.

KURIR  –  „Slučaj Dafina: Ko je ukrao 20 mercedesa, 53 stana i zlato Romanovih“ o svedočenju bivšeg ministra policije Vukašina Jokanovića o vrednosti imovine Dafiment banke u trenutku njenog kraha, ali i o tome da se ne zna gde je nestalo to bogatstvo.

POLITIKA  –  „Razgovor opozicije iza zatvorenih vrata“, o sastanku dela opozicionih stranaka i pokreta na temu izbornih uslova. Pod naslovom „Protiv Haradinaja svedočilo 500 Srba“ list piše o zahtevima pojedinih svedoka protiv bivšeg kosovskog premijera pred Haškim sudom, da o njihovoj bezbednosti brinu srpski državni organi.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Sloba sprečio akciju Drina“ o navodima da bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević nije aktivirao ratni plan „Drina“ o odbrani srpskih teritorija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.