najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Održana proslava rođendana britanske kraljice u Beogradu

Proslava zvaničnog rođendana britanske kraljice Elizabete Druge održana je sinoć u rezidenciji ambasade Velike Britanije u Beogradu.

Domaćin proslave i ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif istakao je da je rođendan kraljice praznik britanske diplomatske službe, ali i odlična prilika za zahvaljivanje na dobroj saradnji partnerima iz svih sfera društvenog života Srbije.

“Centralna tema ovogodišnjeg prijema je 800-godišnjica Magna Carta (Velike povelje), jednog od najvažnijih i najdalekosežnijih pravnih dokumenata u istoriji”, rekao je ambasador novinarima i dodao da je zahvaljujući Britanskoj biblioteci u Domu Elsi Inglis izložen zvaničan faksimil tog dokumenta.

Prema njegovim rečima, taj autentični primerak Velike povelje biće poklonjen Narodnoj biblioteci Srbije.

Govoreći o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), Kif je istakao da će zemlja tokom perioda refomi, ekonomskih i političkih promena kroz koje prolazi u Britaniji “i dalje imati iskrenog i snažnog saveznika”.

Britanska kraljica Elizabeta Druga stara 89 godina, proslavlja svoj pravi rođendan 21. aprila, međutim, centralna zvanična poslava organizuje se prve, druge ili treće subote u junu.

Ove godine biće održana u subotu, 13. juna u Londonu.

Ovogodišnjoj proslavi u Beogradu čiji su domaćini ambasador Kif i njegova supruga Kejt prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, predstavnici diplomatskog kora, medija i nevladinih organizacija.

Nastupao je hor “Stanislav Binički” Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji je otpevao himne Velike Britanije i Srbije.

(Beta)

1 komentar
  1. Čitalac

    Koga interesuje šta rade neprijatelji srpskog naroda. Centralna tema je bila 800-godišnjica Magna Carta (Velike povelje). Zašto ne bude centralna tema zločini i pljačka britanske imperije u poslednjih 400 godina.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike