U trendu

Policijski sindikat Srbije: Pritisak na članove da se isčlane iz sindikata

Policijski sindikat Srbije (PSS) naveo je danas da kabinet ministra unutrašnjih poslova  vrši pritisak na njihove članove kako bi se iščlanili iz tog sindikata.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović rekao je na konferenciji za novinare da se članovi tog sindikata ucenjuju novom sistematizacijom i da im se preti da neće biti rasporedjeni na nova radna mesta, ukoliko se ne iščlane iz PSS.

On je ocenio da je ta sistematizacija doneta protivzakonito, bez učešća Policijskog sindkata Srbije.

„Očekivali smo od ministra Nebojše Stefanovića da učini naše ministarstvo progresivnim, unapredi medjuljudske odnose i sistem rada i da na odgovarajuća rukovodeća mesta dovede profesionalce, kako bi svi gradjani Srbije imali od toga korist, a dobili smo drugu priču“, rekao je on.

Mijailović je istakao da država u ovom trenutku ima i previše problema i da „niko nema prava da narušava medjuljudske odnose u MUP-u“.

Istakao je taj sindikat, koji je kako podseća reprezentativan, neće dozvoliti ponižavanje i ucenjivanje i najavio  će PSS protiv svih koji su u tome učestvovali podneti krivične prijave.

Mijailović je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da reši te probleme u MUP-u.

Član PSS iz policijske uprave u Kragujevcu Zoran Simović rekao je da se iz tog sindikata isčlanjuju iz straha od nove sistematizacije, odnosno da se plaše da će biti nerasporedjeni ili da će dobiti neadekvatno radno mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar