Srbiju su bombardovali zbog – tajnog projekta

– Za mnoge je ovo teorija zavere, ali istraživanja istoričara govore drugačije. Kada se sve ogoli, suština je velika prevara koju je Tito uradio još šezdesetih godina. Maršal je tada SAD prodao svemirski program, dobivši 2,5 milijardi dolara, i jaku političku i ekonomsku podršku narednih godina, sve dok se nije ispostavilo da taj program ne može da se ostvari zbog onoga zbog čega je kupljen. I zbog toga Tito odnosno Jugoslavija nije mogla da prođe nekažnjeno.

Amerikanci su bili svesni da Rusi prednjače, a Jugoslavija u to vreme razvija projekat svemirski program pod nazivom 505.

Ime je dobila po super tajnom objektu 505, lokacija za testiranje koja se nalazila kod Bihaća, u sklopu najvećeg podzemnog aerodroma “Željava”. Shvatajući da je ovaj projekat skup Tito je prodao Amerikacima. Nekoliko godina kasnije ispostavilo se da je projekat nepotpun. Tito sa predsednikom SAD pokušava da izgladi stvari ali, Kenedi mu govori da upotpuni projekat ili vrati novac. Međutim naredni predsednik Džonson nije hteo da se sretne sa Titom pa je u posetu poslao državnog sekretara. Tito u tajnosti šalje 26 inžinjera NASA centra da reši problem, ali uspeha nije bilo.

„Žele da nas naprave budalama. To je najveća prokleta zbrka papira koju sam ikada video“, rekao je američki predsednik Lindon Džonson državnom sekretaru Dinu Raskom 1964. godine te ga poslao u Beograd da isporuči ultimatum Titu!

Američka osveta realizovana je primenom tajnog dokumenta CIA o dezintegraciji SFRJ, koji je u međuvremenu do detalja osmišljen. U tom papiru, između ostalog, piše da Jugoslaviju treba destabilizovati, sarađivati tesno sa republikama i u njima podsticati procese odvajanja, a na kraju i kazniti celu državu bombama kada za to dođe vreme.

http://www.alo.rs/vesti/politika/srbiju-su-bombardovali-zbog-tajnog-projekta/174490/vest

TITO nije prezao da sa Amerima radi po onoj narodnoj „Dok je ovaca ima i šišanja“. Dok je bio živ, Ameri nisu pokušavali odmazdu za ,,šišanje“. Tek kasnije kada su se javile prozapadne snage u Srbiji i bojazni od novih ,,šišanja“ učinili su ono šta su učinili. (Dobro došli)

Priključite se diskusiji o ovoj temi na Forumu Krstarice…

4 komentara
 1. neba

  Taj projekat su pretvorili u onih 20 milijardi duga. Saka reč je tačna…

 2. matori

  Piscu ove priče V.B.svaka čast,uspeo je da prevaziđe i neprevaziđene Engleze i njihovo izmišljeno“trovanje“oca i kćeri Skripalj bojnim otrovom“Novičok“.Bombardovana Srbija zbog Tita,pa ova izmišljotina je za Riplija.U rangu je sa“ONOM“pričom o Srbinu u Egiptu koji je skočio sa mosta ajkuli na glavu usmrtivši je tako i spasio ko zna koliko života kupačima,turistima iz celoga sveta!“Administratori,plasiranjem ovoga i ovakvoga sečete geanu na kojoj sedite…

 3. Anonimni

  Vecu glupost nusam procitao odavno.

  1. Anonimni

   na žalost svaka reč je tačna

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike