U trendu

Udruženje “Kombi prevoz putnika“: Postignut dogovor

Udruženje “Kombi prevoz putnika“ sapštilo je da je postiglo dogovor sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da nastave sa radom po postojećim zakonskim propisima, uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.

Iz tog Udruženja su saopštili da su kroz razgovore konstatovali da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se vid delatnosti koji obavlja veći deo članova Udruženja „Kombi prevoz putnika“, može obavljati uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti.

Kako se navodi, takođe je konstatovano da će se u sledećoj izmeni zakona koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za ovim vidom prevoza, nacionalnih zakonodavstva zemalja EU i javnih rasprava, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Iz Udruženja su istakli i da su u periodu od poslednjeg protesta, obavili više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na najvišem nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar