U trendu

Zašto Vučić ne ide na forum u Dubrovniku

Premijer Aleksandar Vučić odustao je od učešća na Dubrovnik forumu, jer su organizatori, uprkos formalnom pozivu, učinili sve da njegovo prisustvo učine izlišnim, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Srbije.

Srpski premijer je, naime, potvrdio dolazak na forum, kažu u njegovom Kabinetu, ali je praktično učinjeno sve da se to ne dogodi.

Takav ishod sam Vučić je nagovestio u ponedeljak, na popodnevnoj pres konferenciji u Beogradu, kada je rekao da još nije doneo konačnu odluku, ali da „verovatno neće učestvovati“ na Dubrovnik forumu.

U Kabinetu premijera Srbije za Tanjug navode da je premijer u tom trenutku imao informacije da je panel na kojem je trebalo da učestvuje zajedno sa, pored ostalih, svojim hrvatskim kolegom Tihomirom Oreškovićem, u međuvremenu otkazan.

Orešković je u utorak izjavio da „dolazak Vučića u Dubrovnik nema smisla, jer neće biti održan premijerski panel“.

Obrazloženje za to što je preinačen format panela bilo je da za premijerski sastav „ne postoji zanimanje“, te da će zato, umesto njega, biti organizovan ministarski panel, koji će voditi šef Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, a učestvovaće i Orešković.

„Bio je to definitivno signal da premijera Vučića ne žele“, naveli su za Tanjug u Kabinetu predsednika vlade.

Premijer je praktično „uvažio“ napore domaćina da onemoguće njegov dolazak, koji je najavio još u vreme susreta sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Hrvatskoj i Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar