najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Amerikanci pokušavaju da izaberu predsednika, a ne diktatora

Verovatna kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton izjavila je, komentarišući svog republikanskog rivala Donalda Trampa, da u SAD “pokušavaju da izaberu predsednika, a ne diktatora”.

Hilari Klinton je pred okupljenima u San Bernardinu, u Kaliforniji, govorila o Donaldu Trampu, dovodeći u pitanje njegove kvalifikacije.

“U jednom trenutku se morate zapitati – da li je ovo samo politički štos? Nazivanje Amerikanaca užasnim imenima? I pogledajte šta sada radi. On napada federalnog sudiju koji je rodjen u Indijani. Poslednji put kada sam pogledala, to je deo Amerike”, rekla je Klintonova.

Tramp je prethodno rekao da je federalni sudija koji razmatra tužbu protiv Trampovog univerziteta “apsolutno u sukobu” interesa u tom slučaju zbog svog “meksičkog porekla”.

Govoreći o svojim ciljevima, rekla je da je “odlučna da javnosti otkrije Trampov nedostatak kvalifikacija da bude predsednik SAD i vrhovni komandant”.

Klintonova je u intervjuu za Si-En-En (CNN) rekla da Tramp “pokazuje loš primer” jer nije osudio nasilje koje je u sve većoj meri povezano s okupljenima na njegovim mitinzima, bilo da su u pitanju njegove pristalice ili protivnici.

Ona je dodala da je važno da se “osudi svako nasilje na političkoj sceni”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike