U trendu

Dani Beča u Beogradu

BEČ – Glavni grad Austrije, Beč predstaviće se od 6. do 8. novembra u Beogradu, najavljeno je u austrijskoj prestonici, koja je, inače, 9. put zaredom proglašena za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu, prema istraživanju međunarodne konsultantske kuće „Mercer“.

„Dani Beča“ održaće se u organizaciji predstavništva austrijske prestonice „Eurocomm-PR“.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“, u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“, 7. i 8. novembra, eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama.

Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima, čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života.

Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.