U trendu

Iran: Kraj napada, 12 mrtvih, među njima i napadači

Iranske bezbednosne snage opkolile su napadače koji su upali u parlament u Teheranu rano jutros, izjavio je zamenik iranskog ministra unutrašnjih poslova Mohamad Hosein Zolfagari.

Kako je rekao, napadači, obučeni kao žene, ušli su u parlament i otvorili vatru, prenele je novinska agencija Tasnim.

„Jedan od napadača u parlamentu je ubijen, a jedan je aktivirao samoubilački pojas“, preneo je Rojters.

rema najnovijim informacijama, iranske bezbednosne snage opkolile su napadače koji su upali u parlament, izjavio je zamenik iranskog ministra unutrašnjih poslova Mohamad Hosein Zolfagari. Prema navodima agencija, u dva sinhronizovana napada, ubijeno je 12 osoba, među kojima su i napadači.

Zolfagari je rekao da su, napadači, obučeni kao žene, ušli u parlament i otvorili vatru, prenela je novinska agencija Tasnim. „Jedan od napadača u parlamentu je ubijen, a jedan je aktivirao samoubilački pojas“, preneo je Rojters.

Sputnjik je preneo, takođe se pozivajući na iranske lokalne agencije, da je u napadima povređeno 39 ljudi.

U dva oružana napada u Teheranu najmanje je sedam mrtvih. Prvi napad se dogodio u iranskom parlamentu, kada su naoružani napadači otvorili vatru. Među stradalima je i član obezbeđenja parlamenta, na koga je prvo pucano. Prema navodima agencije FARS, ranjen je još jedan član obezbeđenja i sedam civila.

Iranska državna televizija je javila ranije da se jedan čovek digao u vazduh na četvrtom spratu zgrade iranskog parlamenta, dok su se specijalne snage borile s drugim naoružanim napadačima u zgradi, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.