U trendu

Jevrejski centri širom SAD meta bombaških pretnji

Bombaške pretnje upućene su u ponedeljak jevrejskim opštinskim centrima u najmanje šest američkih država, rekao je predsedavajući odbora poverilaca Jevrejske federacije Severne Amerike Ričard Sandler.

On je naglasio da nije poznato zašto je do 20 jevrejskih opštinskih centara širom južne i severnoistočne Amerike bilo meta pretnji, preneo je AP.

Pojedine pretnje upućene su putem prethodno snimljenih telefonskih razgovora, istakao je on dodajući da je broj pretnji neuobičajno visok.

Neki od centara su evakuisani, ali eksplozivi nisu pronađeni, dodao je on.

Podsetivši da su prošle nedelje jevrejski opštinski centri i škola u Floridi bili meta pretnji, Sandler je rekao da izgleda da ne postoji njihova povezanost sa najnovijim pretnjama.

Portparolka Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv Amanda Hils saopštila je da je ta agencija obaveštena o pretnjama i da su njene ispostave na terenu spremne da pomognu državnim i lokalnim policijskim snagama.

U Jerusalimu je juče Palestinac kamionom uleteo u grupu izraelskih vojnika na popularnoj turističkoj lokaciji u Jerusalimu, usmrtivši četiri i ranivši 17 osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.