najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pogođen humanitarni konvoj u provinciji Alep – SAD „besne“

U provinciji Alep na severu Sirije danas su izvedeni vazdušni napadi na konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći u blizini centra Sirijsko-arapskog crvenog polumeseca, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, nekoliko sati nakon što je sirijska vojska proglasila završetak primirja, javlja AFP.

Opservatorija, sa sedištem u Londonu, za sada nije navela da li je bilo žrtava u tim napadima, koji su izvedeni u oblasti Orum al-Kubra.

Istovremeno, neimenovani portparol UN potvrdio je da je konvoj pogođen dok je putovao u Orem, u provinciji Alep, ne preciziravši da li je reč o vazdušnom napadu, prenosi Rojters.

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da su sirijski ili ruski vojni avioni večeras bombardovali kamione sa humanitarnom pomoći u blizini Alepa, navodi britanska agencija.

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izrazio je ogorčenost zbog napada na humanitarni konvoj.

„Naša ogorčenost zbog ovog napada je ogromna…Konvoj je bio rezultat dugog procesa dobijanja dozvole i priprema za pružanje pomoći izolovanim civilima“, rekao je Mistura, navodi britanska agencija.

SAD „besne“ zbog bombardovanja humanitarnog konvoja

Izveštaji o bombardovanju humanitarnog konvoja blizu sirijskog grada Alepa „izazvali su bes“ SAD, saopštio je Stejt department i dodao da će Vašington preispitati buduću saradnju sa Rusijom, prenosi Rojters.

„Odredište ovog konvoja je bilo poznato sirijskom režimu i Ruskoj federaciji i pored toga su ovi humanitarni radnici ubijeni dok su pokušavali da pruže pomoć sirisjkom narodu“, naveo je u saopštenju portparol Stejt departmenta Džon Kirbi.

On je dodao da će „SAD ovo pitanje direktno postaviti Rusiji“.

„Imajući u vidu nečuveno kršenje prekida neprijateljstava, mi ćemo preispitati buduće perspektive saradnje sa Rusijom“, naveo je Kirbi.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lokum

    Sad Ameri traže objašnjenje zbog ovog napada,koji ruku na srce ne znamo šta je nosio..A prije neki dan „greškom“kao uvjek Ameri pogodili Sirijsku vojsku gde je izginulo 29,a ranjeno 100 Asadovih vojnika i kao sad traže objašnjenje od RUSA koji najverovatnije nijesu ni gađali taj konvoj!!!Sve rade da bi opaljkali Rusiju i Putina..Ali im je sve uzalud!!!Vidjeli smo kako je Putin i njegova partija prošli na ove zadnje izbore ..Ubedljiva pobjeda!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike