U trendu

Putin: Neprihvatljivo kršiti interese suverenih država

Kategorički je neprihvatljivo raditi u suprotnosti sa interesima suverenih država i primenjivati politiku dvostrukih standarda prilikom rešavanja problema regionalne i globalne bezbednosti, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Efikasno rešavanje tih komplikovanih problema zahteva koordinaciju napora svih članova svetske zajednice. Pritom, izuzetno je važno pridržavati se principa međunarodnog prava prilikom osiguravanja regionalne i globalne bezbednosti“, rekao je Putin u poruci koju je pročitao sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na otvaranju Međunarodne konferencije visokih predstavnika za bezbednost.

„Želim da naglasim da je Rusija spremna na bližu saradnju sa svim zainteresovanim partnerima kako bi se umanjile pretnje i izazovi sa kojima se susreće čovečanstvo“, zaključio je ruski predsednik, preneo je Sputnjik.

Patrušev je potom u svom obraćanju naveo i da je Rusija spremna da pruži podršku Velikoj Britaniji i Filipinima zbog nedavnih terorističkih napada koji su se dogodili u tim zemljama.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike