U trendu

Skandal u Barseloni? Španci istražuju Abidalovo presađivanje jetre

Poslednja istraga bila je zatvorena, ali španske vlasti pokrenule su novu istragu o slučaju transplantacije jetre Erika Abidala.

Sumnjaju da je bivši igrač Barselone svoj novi organ kupio na crnom tržištu. Sadašnji sportski direktor ‘blaugrane’ izjavio je da mu je jetra presađena od rođaka, ali policija je presrela nekoliko telefonskih razgovora koji upućuju na to da je organ kupljen na ‘crnom tržištu’.

Prvobitna istraga je obustavljena jer francuske vlasti nisu želele da učestvuju zbog razlike u zakonima između zemalja. U klinici u Barceloni gde je Abidal bio operisan tvrde da je sve bilo u skladu sa zakonom, ali Nacionalna organizacija za transplantaciju organa sumnja da je presađena jetra u kliniku stigla na nelegalan način.

Pokrenuta je nova istraga, a navodno je u sve umešan i bivši predsednik Barcelone, Sandro Rosel. Čelnik katalonskog kluba između 2010. i 2014. zajedno sa svojom suprugom i još četvero saradnika istražuje se zbog pranja novca i povezanosti s kriminalnom organizacijom, a navodno je on učestvovao u kupovanju jetre za Abidala, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.