U trendu

Tilerson se očekuje večeras u Bagdadu da se sastane s Abadijem

Američki državni sekretar Reks Tilerson treba večeras da doputuje u Bagdad na razgovore sa iračkim premijerom Hajderom Al Abadijem, rekao je danas jedan irački zvaničnik.

„Tilerson se očekuje večeras u Bagdadu da razgovara sa Abadijem koji se vratio iz posete Rijadu, Kajru i Amanu. Nije dato tačno vreme“, rekao je taj zvaničnik iz kabineta iračkog premijera za agenciju Frans pres.

Kabinet iračkog premijera je reagovao na jučerašnje izjave Tilersona u Rijadu gde se američki državni sekretar sastao sa Abadijem.

Tileson, koji je bio u poseti Saudijskoj Arabiji, Kataru i danas je nenajavljeno otišao u Avganitan zatražio je juče da se iranske milicije u sastavu paravojnih jedinica Hašad al Šabi u Iraku vrate kući, kao i drugi strani borci u Iraku.  

Kabinet iračkog premijera saopštio je da su paravojne jedinice Hašad al Šabi sastavljene isključivo od Iračana koji su pod njegovom kontrolom.  

„Borci Hašada su Iračani koji brinu za svoju zemlju i koji su se žrtvovali za njenu odbranu i za odbranu njenog naroda“, navodi se u saopštenju iračkog premijera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.